Ekon sukuselvitys

 Kirjoittanut VRL-11795

i. Henrick oli kotoisin valtameren toiselta puolelta Pohjois-Amerikasta. Ori oli luonteeltaan hyvin temperamenttinen ja laumassa dominoiva persoona. Käsiteltävä lähes mahdoton tapaus eikä Hendrick pitänyt naisista ollenkaan. Ratsuna ori myös enemmän miesten ratsu ja sai paljon kehuja upeista liikkeistä sekä näyttävästä ulkonäöstä. Ori oli nimittäin barokkilinjaa edustava yksilö ja raskaasta rakenteesta huolimatta kulki ryhdikkäästi eteenpäin. Henrick oli enemmän näytöspainotteinen ja sai paljon suosiota turnajaisissa ollen aina yleisön suosikki. Henrickille syntyi useampi jälkeläinen, joista kaikki peri komeaa ulkonäköä, raskastyyppistä rakennetta ja temperamenttista luonnetta.

ii. Koenraad oli raskastyyppinen ja siittolansa lisäksi maailmalla tunnettu jalostusori. Barokkityyppinen friisiläinen sai näyttelyissä askellajeista korkeita pisteitä, etenkin ravi ja laukka sai useampaan otteeseen täyden kympin. Luonne orille ei taas ollut ihan kympin veroinen, sillä pikimusta friisiläinen käyttäytyi kuin nuori orivarsa: dominoiva, temperamenttinen ja ulkopuolisia kohtaan hyökkäävä. Orin laitumelle ei menty ilman lupaa, sillä Koenraad tuli hampaat irvessä puolustamaan reviiriään. Tammojen suhteen ori oli lempeä, sama omalle omistajalle ja kasvattajalle. Vaikeasta luonteesta huolimatta omistaja pystyi kilpailemaan orin kanssa voittaen kahdesti kouluratsastusmestaruuden peräkkäisinä vuosina. Koenraad menehtyi vanhuuteen jättäen useamman temperamenttisen varsan.

ie. Grushilda oli siittolaan tuotu tamma. Tamma matkusti pitkän matkan Keski-Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja sen vuoksi tammalla ei paljoa ehditty kilpailemaan. Kasvattaja oli startannut helpoissa koululuokissa muutamista ja saanut kohtuullisen määrän sijoituksia. Pohjois-Amerikassa Grushilda siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Tarkoitus oli tasata vaikeiden oriiden luonnetta, sillä tamma oli luonteeltaan herttainen ja hyväsydäminen. Se ei tehnyt pahaa kärpäsellekään ja tahtoi aina antaa parhaansa. Uudessa kodissa tammalle syntyi yhteensä kuusi varsaa ja menehtyi synnytyksen aiheuttamien komplikaatioiden vuoksi. Onneksi viimeiselle orivarsalle saatiin sijaisäiti heti.

e. Hendrika oli kasvattajan tuotosta hieman vieraammasta suvusta. Tammalla aloitettiin ensin kilpailemaan valjakkoajossa ja pari vuotta myöhemmin vaativissa koululuokissa. Tamma ei sietänyt parivaljakossa toista hevosta, että oli parempi vaihtaa lajia ennen kuin oli liian myöhäistä. Muuten tamma oli luonteeltaan lempeä ja helppohoitoinen, mutta muiden hevosten kanssa hieman valikoivaa sorttia. Omistaja keskittyi enemmän kilpailemiseen ja näyttelyissä pyörimiseen, että tammalle syntyi yksi varsa Eugenius. Varsa kuitenkin laitettiin myyntiin suppean rahatilanteen vuoksi.

ei. Noach oli Keski-Euroopasta kotisin ratsastuskoulun kasvatti. Ori ei ollut lainkaan orimainen ja siksi kasvattaja päätti olla ruunaamatta hevosta. Kuitenkaan Noach, tutummin Noa, ei ollut lasten tai nuorten ratsu. Noa vaati kokenutta ihmistä selkään, sillä ori ei sietänyt ylimääräistä pompotusta selässä tai epäselviä apuja. Aktiivisen valmentautumisen myötä omistaja alkoi kilpailla Noan kanssa helpoissa koululuokissa menestyen kohtuullisen hyvin. Vaativien koululuokkien kilpaileminen loppui orin ollessa 14-vuotias, sillä nivelrikko alkoi painaa etujalkoja. Orille ehti ennen lopettamista syntymään kolme varsaa.

ee. Gust oli barokkityyppinen friisiläistamma Haarsmanin siittolasta Keski-Euroopasta. Luonteeltaan tamma oli lempeä ja hyvin suuren työmoraalin omava persoona. Kasvattaja kilpaili tamman kanssa valjakkoajossa ja Gust sijoittui useasti kärki kolmikkoon sekä voitti kerran valjakkomestaruuden parivaljakossa. Gust siirtyi siitokseen 14-vuotiaana ja tammalle syntyi kaksi orivarsaa elämänsä aikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Linnun sukuselvitys

Rontin sukuselvitys